Olen teinud mitmeid ja mitmeid suurepäraseid magusaid kooke. Kuid alles vabariigi aastapäeval tehtud juustukook oli see, mida Ketlin palus eile uuesti teha. Selgus kurb tõsiasi, et antud kook sai tookord tehtud retseptita ja uuesti tegemine ei olnudki nii lihtne. Sai enda retseptiraamatud, Pinterest jm kohad ülevaadatud ja 100% äratundmist, et vot seda ma tegin, ei tulnudki. Uus katsetus sai valmis ja nüüd siis tuleb ka kirja panna. Eelkõige endale, aga kui kellegile veel abiks on, siis see on ainult rõõm :)
Sellest kogusest tuli üks piklik vorm + 5 korvikest
Muretainas:
4 dl jahu
2 spl suhkrut
190 g võid (külm)
3 spl piima
175 C juures ahjus 20 min
Toorjuustu kate:
350 g toorjuustu
2 muna
1-2 dl vahukoort
1/2 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
165 C juures ahjus 20 min, kuni kate on pealt kuldkollane ja ei valgu enam.