Isa tuli meile, et saaksime koos teha leedu rahvustoitu. Mina sain seda lapsepõlves ikka süüa. Minu lapsed enam aga mitte. Neile on see toit pisut võõras, kuid nüüd saame seda ka ise edaspidi teha ja neidki harjutada sööma.
Retsept:
Koorida 16 keskmist kartulit. Riivida peene riiviga suurde kaussi. Hea on riivida 3 mugulsibulat vaheldumisi kartuliga. Nipp! hoiab kartuli tumedaks minemast. Kui on vedelikku liiga palju, siis tuleks osa ära valada.
Lisada soola, pipart ja jahvatatud loorberit (kuna meil ei olnud loorberit, siis läks tüümian). Mulle väga meeldis.
Lisada 3 muna. Kogu segu läbi segada. Samal ajal pannil pruunistada 400-500 g hakkliha, mida maitsestasime hakklihamaitseainega.
Valmis kuum hakkliha lisada kartulisegule.
Valada vorm üle oliiviõliga ning valmis segatud segu valada vormi.
Küpsetada 200 C juures 50-60 min.
Maitsev on tavalise hapukoorega.
Antud retsepti õigused on minu isa omad :).